Bruksanvisning
trinn for trinn

Det er lett og enkelt å bruke ColourB4 hjemme. Her forklarer vi trinn for trinn hva du skal gjøre. Det er viktigt at du følger bruksanvisningen nøye for å oppnå det beste resultatet.

Les også: Før du begynder

Trin 1: Blanding

Fjern applikatordysen fra del B (fargefjerneren), og hell den sammen med hele Innholdet av del A (aktivatoren). Ryst i 30 sekunder. Hvis du helst vil påføre ColourB4 med en tonerskål og børste, kan du gjøre det (på dette trinn) ved å helle blandet innhold fra applikatorflasken i skålen- når delene er blandet.

Trin 2: Påføring

Begynn med å påføre den blandede ColourB4 (fra applikatoren) på de områder av håret, hvor det er behov for farvgekorreksjonon. For å oppnå større presision (og som beskrevet ovenfor) eller i kortere hår, kan du med fordel anvende tonerskål og børste. Det kan være lettere å klemme små mengder av produktet ut i håndflaten (med hansker på) og påføre det med fingerspissene. Bruk en plastikkam med store tenner til å skille hårseksjonene, og sørge for å fordele ColourB4 jevnt i håret.

Trin 3: Behandling

Når produktet er jevnt fordelt skal det virke i 30 minutter for Normal, og i 60 minutter for Extra. Heretter vil de kunstige fargemolekyler være krympet. Sørg for at det ikke er kaldt eller gjennomtrekk i lokalet. Lave temperaturer vil nedsette hastigheten av ColourB4’s virkning på de kunstige fargemolekylene. Hvis du har veldig langt eller tykt hår kan det være en god idé å dekke det til med husholdningsfilm. Dette vil holde på varmen og gjøre prosessen raskere.

Trin 4: Første skylling og fjerning av hårfargen

Etter en behandlingstid på 30 minutter (Normal) eller 60 minutter (Extra), er håret klar til skylling. På dette tidspunkt er fargemolekylene krympet og kan skylles ut av håret. Men husk på at fargemolekylene fremdeles befinner seg i håret! Begynn å skylle med varmt vann og fortsett med dette i minst 5 minutter – opp til 10 minutter ved lengere hår. Du vil sikkert oppleve at det er mest behagelig å gjennomføre hele skyllingen i dusjen. Sørg for at vannet rettes mot håret, og kjør fingrene igennom håret for å frigøre fargemolekylene. Bruk en mobiltelefon eller en vekkeklokke til å ta tid på skyllingen. Des lengere og tykkere ditt hår er- jo lengre skal du skylle.

Trin 5: Etterbehandlingen og andre skylling

Når du har skyllet håret i minst 5 minutter, påføres halvdelen av bufferen fra flaske C. Skum godt opp og la det absorbere i 1 minutt. Deretter skal du fortsette med å skylle håret i varmt vann i ytterligere minst 5 minutter.

Trin 6: Avsluttende buffer og skylling

Etter minst 10 minutters skylling og etterbehandling med bufferen, påføres andre halvdel. La det skumme godt opp og skyll den ut som en normal shampoo. Alle spor etter bufferen er nå skyllet ut av håret, og du kan avslutte med å tørre med et håndkle.

Trin 7: Pleiende etterbehandling

Bruk halvdelen av flasken i vått hår og gre håret grundig med en kam fra hårbunn til spisser og la balsamen virke i 3 minutter. Skyll håret grundig og bruk deretter resten av flasken. Gre håret igjen fra hårbunn til spisser og la det virke i ytterligere 3 minutter, så skylles håret grundig igjen.

De neste trinn

Etter bruk av Colour B4’s (30 minutter for Normal og 60 minutter for Extra) virkning, skylling og behandling med buffer i minst 12 minutter, skulle de uønskede kunstige fargemolekylene være fjernet fra ditt hår. Håret skal være 100 % tørt før du bedømmer resultatet, da vått hår har en tendens til å se mørkere ut enn tørt hår. Hvis det er bruk for ytterligere avfarging, skal behandlingen gjentas. Påfør dog kun på de områdene som behøver fargekorreksjon. Gjennomfør ikke mer enn 3 ColourB4-behandlinger, og sørg alltid for at håret er i god stand før du påbegynner behandlingen.

BEMÆRK! Hår som er lengere enn skulderlengde eller er meget tykt, krever 2 esker ColourB4.