Spørsmål og svar

Nedenfor finner du svar på ofte stilte spørsmål

Hvor raskt kan jeg farge mitt hår igjen etter å ha brukt ColourB4?
Umiddelbart. På grunn av buffer-behandlingen (del C) etterlates håret med et PH nivå som er sikkert til gjenfarging. Det er dog flere faktorer som kan spille inn og avgjøre hvor godt din neste hårfarging vil fungere. Hvis din forrige hårfarging (eller hårfarginger) har gjort ditt hår porøst, vil dette bli tydelig etter bruk av ColourB4. Hvis du vil bruke en ny farge til porøst hår, skal du alltid velge et semi-permanent produkt og bruke det mens håret er vått samtidig med at du kontrollerer fargens utvikling med korte mellomrom. Porøst hår absorberer fargen raskere. For å oppnå det best mulige resultat etter bruk av ColourB4, skal du gjenfarge med en nivå 1 midlertidig hårfarge i den ønskede nyanse og la håret hvile i noen uker før du bruker en permanent variant. Dette gjør det mulig for det porøse håret å bli normalt igjen og ta ensartet imot permanent farge.
Min frisør ville ha en formue for å korrigere mine highlights. Kan jeg bruke ColourB4 til å fjerne den uønskede mørke fargen og deretter gå til frisøren for å få mine (vanlige) highlights laget igjen med det samme?
Absolutt. ColourB4 er et korreksjonssystem til hjemmefarging. Når du har fjernet den uønskede, mørke fargen, kan du straks be din frisør om å lage nye highlights i ditt hår, slik som vanlig. Det bør ikke være noe som helst problemer med det, og prisen bør være nøyaktig den samme som du normalt betaler for en highlight-behandling.
Mine hårtupper er blitt meget lyse – er det ColourB4, som har bleket mit hår? Jeg har ikke hatt highlights på over et år!
ColourB4 har ikke bleket ditt hår. Selv om du ikke har fått laget highlights på over et år, kan de stadig sees. ColourB4 har ganske enkelt fått det gamle håret frem. Hvis du gjerne vil nedtone de lyse tuppene kan du bruke en semi-permanent hårfarge som er to nyanser lysere enn din naturlige (eller nyutvokset) hårfarge og bare bruke den på de lyse områdene. Resultatet vil bli en mykere versjon av din naturlige hårfarge.
Min blonde hårfarge er ikke helt ille enda, men jeg liker ikke fargetonen – kan jeg bruke ColourB4?
Prøv en tonekorreksjon med ColourB4 Normal. Ved denne metoden blander du produktet, men bruk kun 1/3 av flasken i fuktig hår. Frisér produktet inn i håret, og la det virke i 10 minutter (i stedet for de 20 min, som er standard), og skyll og etterbehandle håret, som beskrevet i veiledningen (til den alminnelige avfargning). Denne metoden til å fjerne farge med ColourB4 er meget mild, men ideel til å fjerne en uønsket tone i blondt hår.
Mitt hår var virkelig tørt før jeg farget håret med feil farge. Vil ColourB4 gjøre det verre, eller kan jeg gjenfarge med en gang?
ColourB4 gjør ikke nødvendigvis ditt hårs tilstand verre, men den gjør den heller ikke bedre. Du kan godt bruke ColourB4, men bruk ikke den permanente farge med det samme. Ditt hår har behov for å hvile. Velg i stedet en nivå 1 midlertidig farge til 6 vask (som ikke inneholder peroxid eller ammoniakk) og bruk den i 4 uker. Behandle også håret hyppig med balsam. Hvis ditt hår føles i bedre stand etter 4 uker, kan du oppgradere den midlertidige farge med nivå 1 til en nivå 2 eller 3 permanent eller semi-permanent farge. Hvis du bruker en permanent hårfarge til tørt, porøst hår kan resultatet bli mørkere og mer intenst enn du hadde ønsket, og det kan igjen kreve en ny avfargning. Sørg derfor alltid for at håret får hvile og får sin gode tilstand tilbake.
Kan jeg permanente eller glatte håret samme dag som jeg har brukt ColourB4?
I teorien kan du godt det(hvis du ikke har gjenfarget håret etterpå ). Etterbehandlingen etterlater ditt hår med en passende PH til å ta imot en permanentbehandling eller glatning. Men både permanentning og glatning er meget belastende for håret. Det rådes at du venter minst to uker før du utfører dem etter bruk av ColourB4.
Jeg brukte ColourB4 til å fjerne en sort hårfarge og få min opprinnelige blonde farge tilbake, men selv om håret ikke lengere er sort så er det stadig veldig mørkt. Hva kan jeg gjøre?
For det første krever meget mørkt hår mer enn én behandling med ColourB4, da det er en hel del kunstig pigmenter som skal fjernes. For det andre kan ytterlaget i bleket, blondt eller porøst hår bli farget hvis det brukes en sort hårfarge. I alvorlige tilfeller kan denne farging være umulig å fjerne. Dessverre kan du kun bedømme hvor mye farging som er skjedd og hvor mye pigment som faktisk kan fjernes ved å gjennemføre maksimalt tre ColourB4 (Extra) behandlinger. Hvis fargingen stadig er der etter denne behandling, kan det være nødvendig å la fargen vokse ut. Blekning kan fjerne en viss mengde farge – men søk professionel hjelp hvis du velger denne muligheten.
Jeg har fulgt veiledningen nøye, men den brune hårfargen jeg prøvde å fjerne sitter fremdeles i mine hårtupper.
Det høres ut som en fargeopphopning. Når det er lagt en permanent hårfarge over på et hår med mange behandlinger, kan det ta lengere tid å fjerne. Du kan prøve ColourB4 Extra - kun på tuppene (og la det virke i alt 30 minutter (Normal) og 60 minutter (Extra)). Hvis den mørke fargen kun sitter i tuppene (de siste 2-3 cm), er det mye lettere.
Jeg har brukt ColourB4 to ganger og mitt brune hår har fremdeles den rødblonde farge jeg prøvde å korrigere i første omgang – hvorfor virker det ikke?
Fordi den rødblonde farge ER din hårfarge. Når brunt hår utsettes for peroxiden i lysnede hårfarger vil det også bli lysere og utstråle en masse varme. Fordi ditt hår har blitt lysnet er den varme farge du ser faktisk din naturlige hårfarge. For å utbedre skal du bruke en hårfarge i samme nyanse som din naturlige (opprinnelige) farge. Da denne vil bli mørkere (fordi ditt hår tidligere har blitt lysnet), vil den dekke den resulterete varme fargen. Prøv alternativt en semi-permanent nyanse med samme dybde som den resulterete fargen - men med en askefarget tone. Dette vil muligvis nøytralisere den uønskede varme nyansen du kan se i øyeblikket.
Jeg har gjenfarget håret mitt etter bruk av ColourB4, og det er igjen endt med en meget mørk farge jeg ikke ønsker – hvorfor er det skjedd, og kan jeg endre det?
Den gode nyheten er at du kan bruke ColourB4 igjen - men velg Extra. Skyll i minst 30 minutter (Normal) og 60 minutter (Extra) (i stedet for de anbefalte 12) og bruk IKKE en permanent hårfarge til å gjenfarve håret etter ColourB4. Velg i stedet en nivå 1 midlertidig hårfarge til seks vasker. Håret skal hvile og du skal finne ut av nøyaktig hvilken nyanse som passer til deg, før du går over til et permanent produkt. For det første: Skylte du Colour B4 ut av håret (i det angivne tidsrom)? Brukte du bufferen? Hvis ikke, er det mulig at de opprinnelige kunstige fargemolekylene ble etterlatt i håret. Derfor har peroxiden i den nye behandling også re-oxideret (utvidet) de gamle fargemolekylene, da du gjenfarget og fått ditt hår til å se mørkere ut enn du ønsket. For det andre er det mulig at ditt hår enten er porøst (hvilket får resultatet av hårfargingen til å fremtre mørk og flat), eller at du velger farger som kanskje ser flotte ut på emballasjen, men i virkeligheten er for mørke til deg.
Hvorfor er semi-permanente og midlertidige farger blitt anbefalt så ofte til gjenfarging etter bruk av ColourB4?
Når du skifter hårfarge skal du være 100 % sikker på at du liker den nyansen du har valgt. Mange permanente farger gir voldsomme og dramatiske resultater. Hvis du ikke liker disse resultatene skal du gjennomføre en fargekorreksjon (ved hjelp av ColourB4) for å fjerne dem. Flere etterfølgende gjenfarginger av håret vil svekke det og til sist skade det. Semi-permanente farger gir deg et rimelig langvarig resultat, men inneholder færre av de sterke kjemikalier man finner i deres permanente motstykker. Etter en fargekorreksjon er det mye bedre å bruke disse typer hårfargemidler fordi du oppnår et godt resultat som forsvinner langsomt over tid. Hvis du liker den fargen du har oppnådd med en semi-permanent kan du bare begynne gradvis å bruke produsentens permanentversjon (nivå 3) – så får du nøyaktigt samme resultat, men 100 % permanent. Til hår som behøver hvile bør det brukes midlertidige farger til 6 vasker (kjent som 1 flaske/nivå 1 hårfarger). Disse ‘wash in’-hårfarger inneholder ingen harde kjemikalier (derfor skal håret gjenfarges for hver sjette vask). Hvis ditt hår føles veldig tørt etter fargekorreksjonen, skal du bare bruke en midlertidig farge inntil det er i god stand igjen og gjenfarge med et semi-permanent (nivå 2) eller permanent (nivå 3) produkt. Normalt er det godt å la håret hvile en måned.
Jeg har brukt ColourB4 og det har overhodet ikke endret min hårfarge. Jeg har kun oppnådd å fjerne litt ved hårrøttene. Hvorfor?
Selv om det ikke alltid er tilfellet kan dette oppstå på grunn av opphopning av produktet på hårets ytterlag eller ved silikonskader fra tidligere produkter og hårfarginger. Hvis håret er dekket av kraftig balsam, voks, shampoo-rester eller hårlakk, kan ColourB4 rett og slett ikke trenge igjennom ytterlaget og nå inn til de kunstige fargemolekylene. Det er derfor alltid en god idé å vaske håret flere ganger med en shampoo som fjerner opphopninger innen man bruker ColourB4 til tørt hår. Den andre grunnen til at avfargningen ikke fungerer er silikoneskader. Selv om mange hårprodukter og hårfargemidler bruker silikoner er disse (normalt) fullstendig harmløse for håret. Hvis håret imidlertid jevnlig utsettes for oppvarmede apparater som f.eks. krølltang og rettetang kan silikonen nå kokepunktet og smelte. Silikonen hærder deretter igjen og innkapsler håret i en plastikkappe. Hår som har fått silikoneskader har et flatt, syntetisk skjær, og vanligvis vil endene være pjuskete eller krusete. Dessverre er det ikke noe som kan fjerne silikonen, og det ødelagte håret må gro ut igjen. For å unngå at dette skjer i fremtiden, skal man unngå å bruke høye temperaturer på produkter som hevder å være ‘anti-falmende’, ‘fargesterke’, vanntette’ eller ‘fargefaste’. Alle disse ord er forbundet med bruken av silikoner. Generelt gir de fantastiske resultater, men man må ikke bruke høye temperaturer på 230 grader eller mer sammen med disse produkter.